Daca esti un impatimit al bucatariei cu specific libanez, cu siguranta ai auzit ca la restaurant Maher poti incerca tot ce este mai bun din bucataria arabeasca, cei doi chefi, Muffy si Mohamed, realizand cele mai delicioase mancaruri din carne de vita, miel si pui, precum si celebrele mezze: tabule, babaganoush, falafel, labneh, moutabal ori hummus. Daca inca nu ai descoperit bucataria libaneza, te invitam in restaurantul Maher, pentru a te bucura de specialitati culinare deosebite si sigur te vei intoarce, pentu ca vei avea parte de un amestec incredibil de gusturi si texturi, intr-un cadru intim si placut, bucurandu-te totodata de ospitalitatea specifica culturii acestui popor.
Pentru a-ti incalzi apetitul si pentru a te pregati pentru felurile delicioase consistente care urmeaza, aperitivele din bucataria restaurantului Maher te invita sa gusti, sa simti textura preparatelor si sa te bucuri de diversitate. Iata cateva dintre recomandarile chefilor de la Maher: Babaganush, preparat din vinete, ardei kapia, rosii, sos de rodii, ceapa, asezonat cu ulei virgin de masline, patrunjel si sare; Fate, cu naut fiert, lipie prajita, sos tarator, muguri de pin, ulei virgin de masline, suc de lamaie, usturoi, boia dulce si camun, cu un decor din patrunjel si rosii. Daca iti place carnea de vita, poti incerca si Fate cu carne de vita care este la fel de delicios. De asemenea, Moutabal este un aperitiv tentant pentru impatimitii de mancare arabeasca, ce contine vinete, iaurt, pasta tahineh, usturoi, lamaie si boia dulce, iar Kebe nee cumuleaza un amestec de gusturi si texturi placute, avand ca ingrediente carne de vitel, rosii, muguri de pin, ardei kapia, masline negre, bulgur, menta, sos de rodii, chimen si ulei virgin de masline. Cei mai indrazneti pot alege Muhamara, o pasta de ardei iute, cu rosii, ceapa, boia de ardei iute si dulce, sos de rodii si ulei de masline.
Crezi ca ai incercat toate tipurile de omlete? Ei bine, diversitatea isi spune cuvantul si in materie de omlete, la restaurant Maher, pentru ca, pe langa simplele omlete ori cele cu ciuperci, chefii va delecteaza la micul dejun si cu Omlete cu carne de vitel.
Cei doi tineri chefi va surprind si in materie de preparate calde. Iata recomandarile chefilor de la Maher: Briani cu carne de vita, un preparat care este pe cat de aspectuos, pe atat de delicios, realizat din carne de vitel, orez, iaurt, fasole verde, mazare, rosii, ceapa, ardei kapia, morcovi, piper si boia dulce. Din decor nu lipsesc migdalele, mugurii de pin sau patrunjelul. O alternativa la acest preparat este Berbecutul cu orez, care satisface gusturile celor care prefera carnea de berbecut. Ai ocazia sa te delectezi si cu un Rasasfur de vita, preparat cu carne de vita, sos de rodie, ceapa si usturoi, asezonat cu seminte de rodie, lamaie si patrunjel. Daca optezi pentru o sambusa, cu branza sau cu carne, afla ca este in meniul de la restaurant Maher si este de-a dreptul savuroasa.
Gratarul reprezinta una dintre cele mai iubite metode de preparare a carnii si a legumelor. Puse pe gratar, acestea capata o savoare si un gust aparte. Cine poate rezista deliciosului Arayes? Este realizat dintr-un amestec de carne tocata de vita si oaie, cu ceapa, rosii, patrunjel si nelipsita lipie. Cotletul de oaie sau vita la gratar, asezonat cu garnitura grill (cartofi prajiti, legume coapte, lipie la gratar, salata de cruditi) si pasta de ardei sunt de un deliciu de te “lingi pe degete”, iar Haloumi (branza haloumi la gratar) ori diversele feluri de kebab (Kebab, Kebab orfeli sau Kebab de vinete) te determina sa cunosti putin cate putin din bucataria libaneza preparata la Maher, un restaurant in care deliciile culinare se imbina cu rafinamentul locului si ambientul deosebit.
Daca ati calcat pragul restaurantulul Maher nu ratati delicioasele preparate Kebeasih, preparat dintr-un amestec de carne de vita si oaie ori Musacal realizat din Kebab, frigarui de vita ori frigarui de pui cu garnitura grill si neaparat nu uitati sa va delectati cu savuroasele deserturi cu specific libanez. Sunt un deliciu! Baklava cu nuca, ciocolata sau visine, Shaibiat, un foitaj baklava cu crema de lapte, sirop si apa de trandafiri, recunoscutul Konafa, preparat cu fidea, crema de lapte si sirop cu lamaie, Harisa cu nuca de cocos, preparat din faina de grau, cocos, zahar, lapte praf, unt de origine vegetala, unt de origine animala, faina de grau si caju ori Harisa cu fistic, Mamul cu nuca ori curmale sunt cateva dintre deosebitele deserturi servite in restaurantul Maher.
Toate acestea le aveti si la un click distanta, pentru ca preparatele pot fi puse la dispozitia dumneavoastra prin serviciul de delivery al restaurantului Maher, astfel ca daca ai chef de o mancare buna cu specific libanez chiar la tine acasa ori la serviciu, Instaleaza app Maher libanez (din Google Play si App Store), iar numarul de telefon pus la dispozitia clientilor este: 0799/114444.